Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medeltidsmums

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ägg, mjölk, mjöl och korngryn fanns förmodligen att tillgå även på medeltiden. En rätt med enkla baslivsmedel.

Ingredienser

Instruktioner

Koka en portion korngryn enligt anvisning på paketet. Observera att det ska vara gryn som är förkokta och har koktid på ca 10 minuter. Under tiden som grynen kokas tillagas en sats äggröra: Ta en tjockbottnad kastrull och lägg i mjölet och en skvätt (2 msk) av mjölken. Vispa noga ut mjölet i mjölken så att det blir en slät smet. Lägg i ägget, resten av mjölken, salt och lite peppar. Vispa samman detta. Ställ kastrullen på spisplattan, medelvärme. Rör i botten med vispen då och då. Sänk värmen när smeten börjar tjockna och rör hela tiden runt med vispen så att konsistensen blir jämntjock. Blanda slutligen ner de kokta korngrynen. Servera med tunna skivor kassler, stekt fläsk eller bacon. Grönsaker får vi inte glömma heller; skärbönor passar bra till.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.