Doft och smak från sydligare länder.
Instruktioner
- Kantskär brödet och smula skivorna i en skål. Häll över mjölk. Blanda med färs, ägg, lök, salt och peppar samt rosmarin. Platta ut färsblandingen på bakpapper. Lägg osten i mitten och rulla ihop. Lägg limpan i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen. Färsen är genomstekt vid 70 grader innetemperatur, det tar 40-50 minuter.
- Grönsaksröra:
Skala löken. Ansa och kärna ur paprikorna. Skär alla grönsaker i bitar. Hetta upp smör i en stekpanna. Börja med att fräsa lök och sedan squash. Pressa i vitlök och lägg i paprika. Färs i ca 5 minuter. Tillsätt tomater, salt och oregano. Låt sjuda 5 minuter. Vänd ner oliverna.
- Strössel. Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka persiljan. Blanda försiktigt mandel, persilja, citronskal, olja, salt och ost.
Servera köttfärslimpan med potatisklyftor, grönsaksröra och tzatziki.
Publicerat den
18 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar