Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Medieval Shepherd 's Pie

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

På gotlandsbåten köpte jag en kryddblandning, "gotlands medeltidskrydde", Sjaustrukockens.* Jag funderade på lämplig användning... Och när jag skulle göra Shepherd's Pie hade jag slut på på worcestershiresås och prövade medeltidskryddan istället! Perfekt smakbrytning till lammkött.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader, smörj en ugnsform med lite av oljan. Fräs lammfärsen tillsammans med lök och vitlök. Rör i tomatpuré, salta och krydda. Gör potatismoset, 1 påse om man använder pulver. Rör ner osten och ägget.
  2. Lägg färsen i botten av formen, toppa med moset. Grädda i mitten av ugnen, ca 200 grader, tills rätten är gyllenbrun på ytan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.