Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Megan´s tiramisu

(2 kommentarer)  
 • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Riktigt proffsig tiramisu är faktiskt inte svårt att göra! Receptet här kommer från en kvinna från Nya Zeeland, Megan Mills. Men jag har varit inne och ändrat lite i mängderna eftersom hon gör en så stor tiramisu samt att de verkar vilja ha den sötare än vi. Du kan se när Megan gör sin fantastiska Tiramisu på http://megan.kiwi.gen.nz/Tiramisu Vilken härlig dialekt eller hur?

Ingredienser

Instruktioner

 1. Zabaglione: vispa gulor och socker i maskin så det blir riktigt vitt och pösigt. Ställ över sjudande vattenbad och rör ordentligt hela tiden. Tillsätt socker efter hand och därefter vinet. Fortsätt röra tills allt socker smält och krämen är sammetslen. Tar ca 6 minuter. Kyl snabbt genom att ställa ned bunken med krämen i kallt vatten. Rör kraftigt en stund.
 2. Tiramisukräm: rör mascarpone-osten försiktigt så den blir jämn och len. I en annan bunke vispar du grädden. Den skall inte bli alltför hårdvispad.
 3. Rör nu ner osten i zabaglionen och tillsätt sedan vispgrädden försiktigt.
 4. Dipp mix: brygg kaffet och lös upp strösockret däri. Tillsätt kahlua och se till att mixen har svalnat innan du börjar doppa kakorna.
 5. "Montering": använd nu en form som är ca 26*20 cm och har en kant som är ca 6 cm hög. Doppa varje kaka i mixen och lägg 10 kakor i botten på formen. Bred ut hälften av krämen på kakorna. Doppa ytterligare 10 kakor och lägg dem ovanpå. Bred på resten av krämen. Lyft upp formen och ställ bestämt ner den med lite kraft ett par gånger. (För att få bort luftfickor) Täck noga med aluminiumfolie och ställ kallt över natten.
 6. Vid servering: sikta ett lager kakao eller hyvla choklad över. Gärna vit och mörk choklad blandat. Skär försiktigt fina kuber av tiramisun och lägg upp på fat.

Kommentarer (2)

 • Saima2 20 december 2011

  Jätte gott. Men jag använde äggvitorna med, varför ska man slänga!!

 • Nappan 30 mars 2013

  Har en liten fråga om receptet? Det står inget om hur mycket socker som ska tillsättas när det porösa äggsmeten vispas över vattenbadet och sedan marsalavinet skall tillsättas. Med andra ord meningen med tillsätt socker efter hand och sedan vinet gör att man blir lite frågande. Tiramisun är mumsig men jag vispade först ägg och socker poröst och sedan vispade den tjock över vattenbadet. I stället för marsalavin använde jag Grand Manie vilket blev toppen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.