Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mellanmålsbullar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Riktigt gott till mellanmål

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt degspadet bli fingervarmt, ca 37 grader Smula ner jästen i degbunken. Häll i lite av degspadet. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, keso och större delan av mjölet. Arbeta degen smidigt. Låt den jäsa i degbunken till dubbel storlek. Ta upp degen på bakbordet. Arbeta den smidig. Låt den jäsa i degbunken till dubbel storlek. Ta upp degen på bakbordet. Arbeta den smidig med resten av mjölet. Trilla ut runda eller oval bullar. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk till dubbel storlek. Pensla med lite mjölk blandad med socker eller med ägg.
  2. Grädda mitt i ugnen 8-10 min i 250 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.