Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Melongazpacho med lime

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läskande och svalkande soppa som serveras med krämig yoghurtdipp, knapriga lantchips och fetaost med honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort skalet och skär vattenmelonen i mindre bitar. Dela tomaterna i fyra delar och gröp ur kärnorna. Mixa melon och tomater till en slät soppa.
  2. Tillsätt olivolja,, finhackad ingefära, limesaft och finrivet limeskal (endast det gröna) Smaka av med salt och chiliflakes. Häll upp på flaska och ställ i kylen i minst 30 minuter tills den blir riktigt kall.
  3. Blanda yoghurt med finhackad vitlök, citronsaft och citronskal. Vänd ner finhackade örter och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fetaosten i en picknicklåda och pressa över saften av citronen. Ringla över honung och strö på chiliflakes.
  5. Servera soppan kall i glas med tillbehören.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.