Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Melonglass med pistaschnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En krämig korsning mellan glass och sorbet som måste provas! Har du ingen glassmaskin kan du hälla massan direkt i formen och ställa in i frysen. Rör i massan en gång i timmen tills den blivit tjock och krämig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde och socker och rör tills sockret har smält. Ta blandningen från värmen. Låt kallna. Halvera melonen och ta ur kärnorna. Skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa dem i en matberedare. Tillsätt gräddblandningen samt limesaft och -skal och mixa till en slät massa. Hacka pistaschnötterna.
  2. Lägg det mesta av nötterna i melonmassan, spara resten av dem till garnering. Häll massan i en glassmaskin och kör tills massan blivit tjock och krämig. Häll över glassen i en plastform med lock, ställ in i frysen och frys den i 4-5 timmar.
  3. Servering: Skopa upp glassen i serveringsglas eller -skålar och toppa med lite hackade pistaschnötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.