Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Melonkompott med ingefära

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Saftig melon får sötma från kryddig aprikos- och ingefärssås. Det är gott att servera en bit saftig sockerkaka till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär de konserverade aprikoserna i stora bitar och blanda med brandyn (nektar), citronsaften, apelsinskalet och ingefäran i en kastrull. Koka långsamt upp på medelvärme och låt det sjuda under omrörning, ca 3 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.
  2. Skala melonerna och ta bort kärnorna. Tärna fruktköttet i ca 2,5x2,5 cm stora tärningar.
  3. Blanda melontärningarna i en stor skål. Vänd ner aprikosblandningen och blanda försiktigt. Lägg upp i portionsskålar. Garnera med citron- eller apelsinskal. Det smakar gott att servera en bit sockerkaka till varje portion, att suga upp den goda fruktsåsen med.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.