Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

 • Serverar: 5 portioner
 • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Detta japanska bröd är perfekt till mellanmål för alla, tar tid att göra men det är värt det. För de som jag vill göra det enklare kan bara göra en halv satts med bullar eller matbröd till en dubbel satts kakdeg.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Kakdegen Vispa smöret tills det blir krämigt, tillsätt lite socker i taget. Vispa vitt och pösigt. Vispa 25 g ägg och häll i lite i taget. Blanda mjöl och bakpulver, sikta. Blanda i mjölet och bakpulvret, lite i taget. Blanda, inte vispa. Degen ska inte överarbetas. Lägg degen på plastfolie, forma till en cylinder. Kyl ner i kylen i ca 60min.
 2. Bröddegen Blanda de torra ingredienserna, vispa så eventuella klumpar försvinner. Blanda det vispade ägget med det varma vattnet, vispa och häll i med mjölblandningen. Blanda med en slickepott tills det är väl blandat.
 3. Lägg ut blandningen på bord på mjölat bord. Knåda degen tills den blir elastisk. Bred ut degen och smeta på smöret, dra kanterna mot mitten och knåda in smöret. När smöret har blandats in forma en boll. Knåda degen i ca 10 min tills degen är slät och elastisk, den ska inte kladda.
 4. Låt jäsa varmt i ca 40 min, gärna 37grader. Degen ska ha dubblat sin storlek. Väg degen, dela i 5 jämna bitar. Tryck ut all luft från degen. Forma till bollar och låt jäsa i 20 min i rumstemperatur.
 5. Sen väger du upp 5jämna bitar av kakdegen. Gör till bollar. Lägg degen på plastfolie, lägg över ett lager plastfolie och tryck ut degen, med hjälp av till exempel en liten skärbräda. De ska bli ungefär 9 cm i diameter. Lägg in i kylen medan bröddegen blir klar.
 6. Ta en bit av bröddegen och runda till den, täck över med kakdegen. Tryck fast lite lätt, vänd på bollen och tryck ut kakdegen mot mitten. Ta ett litet grepp på bröddegen och doppa i socker. Ta en kniv och skär ut ett rutmönster. Upprepa med resten.
 7. Jäs ytligare i 40 min, 37 grader. Låt svalna lite, in i ugnen i 170 grader ca 12 min.

Kommentarer (2)

 • Lulu 5 september 2012

  Hej! Finns det ett sätt att konvertera detta recept till deciliter? I alla fall delvis...har velat göra dessa länge men har ingen köksvåg -.-

 • eejderklev@hotmail.com 2 maj 2013

  GE FOLK MÅTT INTE GRAM IDIOTER

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.