Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Melonsallad med bönor på asiatiskt vis

 
Skriv ut

Denna sallad passar till lite av varje på sommaren när det är säsong för melon från medelhavsområdet och salladslök från Sverige. Den är vacker att se på, läskande och smakrik. Passar perfekt varma dagar till både grillat (speciellt griskött eller kyckling), vego eller charkprodukter och gärna en gräddfilssås smaksatt med lime och vitlök. Fetans syrlighet och sälta gör sig också bra till. Prova den också som en enkel förrätt, som ett mellanmål eller på buffé.

Ingredienser

Instruktioner

Skär melonen i 1½ cm tjocka skivor. Ta bort skalet på melonen och skär den i "kuber". Pilla bort eventuella kärnorna. Tina och blanda ner sojabönorna. Skiva salladslöken tunt och skär ev chilin i små bitar. (Finriv det allra yttersta av limeskalet och spara det till ev sås eller för att marinera i). Pressa ur saften ur limen. Skala och finriv ingefäran. Blanda limejuicen med ingefära och sambal oelek eller hackad chili och häll den över salladen. Blanda ner korianderbladen. Smaka av! Sås kan blandas av 2 dl gräddfil eller havre fraiche smaksatt med skalet av ½ lime, 1 liten pressad vitlöksklyfta och en gnutta salt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.