Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Melontårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Den här lätta melontårtan är ett bra alternativ till gräddtårtor. Med friska melontärningar och mandarinklyftor som bäddas in i en syrlig citronmarmelad blir tårtan fräsch och len.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg den understa tårtbottnen på ett vackert fat och täck med hälften av marsankrämen. Lägg på nästa tårtbotten och bred över resten av marsankrämen. Täck med den översta bottnen och tryck till helt lätt.
  2. Låt mandarinklyftorna rinna av. Lägg melontärningarna och mandarinklyftorna på tårtan, antingen lite blandat eller i ränder.
  3. Smält marmeladen tillsammans med vattnet i en kastrull. Häll marmeladen över frukten så att den blir helt täckt. Ställ tårtan kallt i minst 6 timmar. Garnera med gröna blad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.