Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mercimek köftesi - Lins- och bulgurköfte

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Supergoda vegetariska köfte från Turkiet! Traditionellt äts de kalla i salladsblad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka linserna i 2½ dl vatten på låg värme i en kastrull under lock ca 10 minuter. Tillsätt bulgur och ½ tsk salt och rör om. Stäng av plattan och låt stå och svälla ca 30 minuter under lock.
  2. Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i olja. Tillsätt tomatpuré, ajvar relish och fräs tillsammans med löken ca 2 minuter. Häll över ½ dl vatten och tillsätt spiskummin. Rör om och låt puttra ca 5 minuter. Låt svalna. Blanda i persilja, salladslök och citronsaft.
  3. Blanda lins- och lökröran till en smet. Krydda med ½ tsk salt och peppar. Forma till avlånga bullar och strö på sumaken.
  4. Lägg varje köfte på små bitar salladsblad och servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.