Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Merguez med rostad paprika- och potatissallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om man har möjlighet att få tag i färsk merguez så slår den det mesta i korvväg. Harrisan, som är en tunisisk chilipasta, är väldigt stark så använd den varsamt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Skrubba och skär potatisen i halvor eller klyftor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  2. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs grönsakerna i 1 msk olja ca 5 minuter. Krydda med ½ tsk salt.
  3. Blanda matyoghurt och harissa. Smaka av med 2 krm salt och svartpeppar. Stek eller grilla korven runt om ca 5 minuter.
  4. Blanda potatisen med grönsakerna och servera till korven, sås och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.