Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Merguezbollar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Heta köttbullar med nordafrikansk kryddning med inspiration från Merguezkorven. Jag brukar använda blandfärs med gott resultat och vill jag minska på disken gör jag bollarna lite mindre och steker färdigt i stekpannan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta spiskummin, oriander och kajennpeppar i en liten stekpanna tills dofterna stiger, ca 30 sekunder. Dra stekpannan från värmen och låt svalna.
  2. Blanda de rostade kryddorna med lamm- och kycklingfärs, pressad vitlök, harissa, salt, persilja och mynta.
  3. Täck och låt vila svalt i 1 timme så att smakerna hinner gifta sig. Värm ugnen till 175 grader. Rulla golfbollsstora köttbullar, det bör räcka till ca 24 stycken. Stek bullarna i olja i en stekpanna så de blir brynta runtom. Lägg över bullarna i ett ugnsfat och låt dem gå färdigt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Servera gärna med nordafrikansk potatissallad och en tomatsås eller raita.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • crazycavylady 25 juni 2009

    Det här var jätte gott. Kommer garanterat att göra igen.

  • jomana 27 februari 2010

    det var jätte gott jag är från marocko så jag vet hur det smakar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.