Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Messmörsbröd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar 15 minuter
Skriv ut

Mitt första recept hos matklubben.se!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölk, sirap och messmör i en kastrull och värm det till 37°. Rör så att messmöret smälter.
  2. Smula ned jästen i assistenten och häll på lite av degspadet. Blanda så att all jäst är upplöst.
  3. Fyll på med resten av degvätskan, salt, rågmjöl och delar av vetemjöl. Låt assistenten gå några minuter och fyll på med mer vetemjöl tills degen släpper bunken utan att kladda. Jäs i 45 minuter.
  4. Knåda degen väl. Forma två limpor och lägg på en plåt med bakpapper. Nagga med gaffel. Jäs i 30 minuter.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Pensla med hett vatten när limporna är färdiga och låt dem svalna på galler.
  6. Ugn: 200 grader

Kommentarer (1)

  • annamariasmat 23 mars 2010

    Jag har aldrig ätit messmör. På vilket sätt smakar brödet när det är messmör i? Åt det söta hållet? Nyfiken blir man allt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.