Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Messmörsglass med hjortronsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Smörigheten i glassen balanseras fint av hjortronssåsens syrlighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa äggulor och socker fluffigt. Vispa grädden. Blanda äggsmeten med messmör och whiskey, vänd ner grädden i smeten. Klä en avlång form knappt 1 liter med plastfolie och häll i smeten. Ställ i frysen 4-6 timmar.
  2. Blanda hjortronen (men spara några hela till garnering), socker, vatten och citronjuice i en kastrull. Koka upp och låt koka ca 5 minuter. Ta från värmen och mixa såsen med en stavmixer eller i en matberedare. Sila bort kärnorna i en nätsil. Späd av med lite vatten om den känns för tjock. Ställ kallt.
  3. Servera glassen med hjortronsåsen och garnera med några hjortron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.