Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexican hot chicken

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är en riktig HOT rätt att älska om man tycker om välkryddade mexikanska rätter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i 8-10 bitar. Blanda salt, sweet chilisås, svartpeppar och kryddpeppar i en plastpåse, där även kycklingdelarna får plats. Knyt ihop påsen och skaka ordentligt så kycklingen blir kryddad runt om. Låt ligga i en timme och marinera. Bryn kycklingen i margarin i en stekpanna och lägg sedan över den i en gryta. Skölj ur pannan med lite vatten och häll över i grytan. Skär paprika, skinka och lök i mindre bitar och lägg i grytan. Häll på tomato frito. Låt puttra på låg värme i ca 30 minuter.
  2. Servera med ris(bulgur) och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • 78maria 15 oktober 2010

    vad är tomato frito? Mvh Maria.

  • Pyllepappa 15 oktober 2010

    Tomate Frito ( spanska för stekt tomat ) är en mosad tomatsås med inslag av lök och vitlök, som kan användas som bas ingrediens eller bara för sin egen smak. Den skiljer sig från de flesta tomatsåser eftersom tomaterna har stekts , och dess ingredienser innehåller en liten mängd av vegetabilisk olja. Det är den vanligaste tomat ingrediensen i spansk mat än färska tomater, och säljs under många varumärken. Är gjort genom att först steka vitlök och bitar lök i olja med kryddor och sedan lägga till tomatpuré det är känt som Sofrito . (Heinz)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.