Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexicansk paprikagryta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Massor av smak och helt köttfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla paprikorna. Hacka löken. Smält smöret i en panna tillsammans med olivoljan. Fräs löken och pressad vitlök tillsammans med salt och kryddor tills den blir genomskinlig och börjar mjukna. Tillsätt paprikorna och sautera alltsammans ca 10 minuter.
  2. Strö över mjölet. Blanda väl och sautera tills eventuell överskottsvätska försvunnit.
  3. Smörj en djup ugnsfast gryta. Lägg i hälften av paprika/lök-mixen, sedan hälften av den rivna osten, resten av parikamixen och resten av osten. Rör samman ägg, crème fraiche och yoghurt. Häll över grytan och strö paprikapulvret över. Baka i nedre delen av ugnen, 200 grader, ca 45 minuter.
  4. En grönsallad är gott till, liksom en kall öl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.