Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexicanskt ris II

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gott ris till mexicansk mat, kött, eller kyckling

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Pureea tomaterna och löken till den är len. Du ska ha 5 dl puree.
  2. Värm oljan i en stor ugns säker kastull med lock under medium värme. Sautee riset tills det är gyllene, ungeför 10 minuter.
  3. Rör i vitlöken och 2/3 av jalapenosen. Stek till lukt, ungefär 15 sekunder. Rör i pureen, buljongen, tomat pureen och 1 1/2 tsk salt. Koka upp. Lägg på locket och baka i ugnen tlls riset är mjukt och all vätska är borta, 30-35 minuter, rör om väl efter 15 minuter.
  4. Fluffa upp riset med en gaffel och rör ner Koriander bladen och resten av jalapenosen. Salta och peppra till smak.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kaneta 28 december 2008

    Mycket uppskattat ris av mina gäster. Fast jag använde krossade tomater istället för färska. Serverade riset till tjocka revben marinerade i Molesås och bönsallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.