- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Gott ris till mexicansk mat, kött, eller kyckling
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Pureea tomaterna och löken till den är len. Du ska ha 5 dl puree.
- Värm oljan i en stor ugns säker kastull med lock under medium värme. Sautee riset tills det är gyllene, ungeför 10 minuter.
- Rör i vitlöken och 2/3 av jalapenosen. Stek till lukt, ungefär 15 sekunder. Rör i pureen, buljongen, tomat pureen och 1 1/2 tsk salt. Koka upp. Lägg på locket och baka i ugnen tlls riset är mjukt och all vätska är borta, 30-35 minuter, rör om väl efter 15 minuter.
- Fluffa upp riset med en gaffel och rör ner Koriander bladen och resten av jalapenosen. Salta och peppra till smak.
Publicerat den
17 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket uppskattat ris av mina gäster. Fast jag använde krossade tomater istället för färska. Serverade riset till tjocka revben marinerade i Molesås och bönsallad.