Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk avokadodip

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vem älskar inte chips med dip? Här är en variant som du kan njuta av med gott samvete - sprödbakade majstortillas och mager dip.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakplåtspapper på två plåtar.
  2. Pensla bröden lätt med olivolja och strö sedan över paprikapulver. Grädda 5 minuter i ugnen tills bröden är guldbruna och knapriga.
  3. Lägg bröden på en skärbräda och skär genast små trekanter av bröden. Gör det omedelbart, annars kallnar brödet och de blir spröda och smular lätt sönder.
  4. Dela tomaterna tvärs över och skeda ut kärnorna. Skär fruktköttet i små tärningar. Skala och finhacka rödlök och vitlök och blanda med tomattärningarna.
  5. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet, mosa fruktköttet med en gaffel och blanda ner det i tomathacket. Rör ner citronsaften och krydda med peppar. Lägg upp salsan och gräddfilen i separata skålar. Ställ skålarna på ett stort serveringsfat och lägg de knapriga chipsen runt om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.