Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk bönchili

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera denna läckra klassiker som en mysig middag och garnera med avokado, tomat och yoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka den gula löken och vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan.
  2. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad kastrull och fräs löken tills den mjuknar. Blanda ner vitlök, paprika och köttfärs. Bryn fem minuter under omrörning. Smula under tiden färsen med en gaffel.
  3. Skeda upp eventuellt fett från köttfärsen och släng det. Blanda ner chiliflingorna och häll över buljong och krossade tomater. Blanda ordentligt och koka upp på hög värme. Sänk värmen och låt sjuda 20 minuter.
  4. Låt de röda och vita bönorna rinna av och skölj dem väl. Rör ner bönorna i kastrullen. Koka upp och låt sjuda tio minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera chilin tillsammans med 1 msk matlagningsyoghurt per portion, tärnad avokado, tärnad tomat och färsk koriander. Det kommer att ge chilin det där lilla extra

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.