Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk chili

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kanel och riven choklad i chilin kan låta främmande men smaken är en glad överraskning!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär paprika och aubergine i tärningar. Fräs alltsamman några minuter i en del av matfettet. Lägg upp på ett fat. Bryn färsen i resten av matfettet tillsammans med chilipulver och spiskummin. Rör med trägaffel så att färsen grynar sig.
  2. Rör ner lökblandningen. Häll på tomater och vatten. Smaksätt med salt och cayennpeppar. Låt allt koka under lock på svag värme 15-20 minuter.
  3. Avsluta med kanel och riven blockchoklad. Smaka av.
  4. Servera chilin med kokt ris och avokadoklyftor samt matlagningsyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.