Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk färspanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färgstark som en paella och lika smakrik som tacos. Den här pannan är inspirerad av djärva mexikanska smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i ca 3 dl vatten, blanda ner saffran eller gurkmeja i kokvattnet. Låt riset svalna.
  2. Häll 1/2 tsk olja i en stekpanna och hetta upp den till medelhög värme. Fräs köttfärsen grynig. Krydda med salt och kajennpeppar. Rör hela tiden tills färsen har fått en fin yta. Låt färsen rinna av i en nätsil. Torka ur stekpannan.
  3. Skala och hacka vitlök och rödlök. Häll i den resterande oljan i pannan och hetta upp stekpannan. Fräs löken tills den har blivit mjuk och genomskinlig.
  4. Tlllsätt färsen och riset i lökblandningen. Krydda med kajennpeppar. Värm blandningen tills den är genomvarm, ca 2 minuter.
  5. Skölj och strimla salladen. Skala avokadon och dela fruktköttet i små bitar. Blanda köttröra, hackade tomater, avokadobitar och sallad. Lägg upp på ett serveringsfat med hög kant. Strö den rivna osten över. Klicka lite gräddfil i mitten av tallriken, servera resten bredvid. Toppa med koriander och tortillachips.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.