Färgstark som en paella och lika smakrik som tacos. Den här pannan är inspirerad av djärva mexikanska smaker.
Instruktioner
- Koka riset i ca 3 dl vatten, blanda ner saffran eller gurkmeja i kokvattnet. Låt riset svalna.
- Häll 1/2 tsk olja i en stekpanna och hetta upp den till medelhög värme. Fräs köttfärsen grynig. Krydda med salt och kajennpeppar. Rör hela tiden tills färsen har fått en fin yta. Låt färsen rinna av i en nätsil. Torka ur stekpannan.
- Skala och hacka vitlök och rödlök. Häll i den resterande oljan i pannan och hetta upp stekpannan. Fräs löken tills den har blivit mjuk och genomskinlig.
- Tlllsätt färsen och riset i lökblandningen. Krydda med kajennpeppar. Värm blandningen tills den är genomvarm, ca 2 minuter.
- Skölj och strimla salladen. Skala avokadon och dela fruktköttet i små bitar. Blanda köttröra, hackade tomater, avokadobitar och sallad. Lägg upp på ett serveringsfat med hög kant. Strö den rivna osten över. Klicka lite gräddfil i mitten av tallriken, servera resten bredvid. Toppa med koriander och tortillachips.
Publicerat den
18 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar