Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk fiskgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här mustiga tomat- och fiskgrytan är kryddad med koriander och chili och fräscht uppfriskande lime. 245 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka rödlöken och hacka vitlöken. Separera kvistar och blad på koriandern och hacka den fint. Kärna ur och finhacka chilin. Tärna fiskfilén.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta på hög värme. Lägg i lök, vitlök, korianderkvistar och chili och fräs 2-3 minuter tills löken är mjuk.
  3. Häll i tomater, buljong och 5 dl vatten och koka upp. Tillsätt riset och låt koka utan lock 20 minuter tills vätskan har reducerats och riset är färdigt.
  4. Sänk till medelvärme och tillsätt fisken. Låt sjuda svagt tills fisken är färdig men fortfarande fast, ca 5 minuter. Ta av stekpannan från värmen och rör ner färskpressad lime och korianderblad. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.