Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk gryta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mycket god

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lök och grönsaker i bitar. Skär köttet i bitar. Blanda grytbitarna med sojan i en skål. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg ned grytbitar, gul lök, selleri, morot, tomatpuré, salt och kryddor. Pressa ned vitlök. Låt köttgrytan koka på svag värme under lock 15 min. Blanda ut vetemjölet med vattnet och rör ned i grytan. Lägg i paprikan och låt koka ytterligare 5 min.
  2. (Så står det i receptet, jag brukar dock fräsa köttet och sen spä med buljongen och låta det koka bra mycket längre än 15 min).

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • anmawa 8 mars 2009

    Kul med en mager variant av gryta. Grabbarna tyckte det var OK men inte mer, så för en gångsskull blev det över till matlåda. Fördelen var att det var enkelt och så kan man ju variera efter vad man har hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.