Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk köttfärspizza

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kan bara skriva: Kanon gott!!!!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pizzabottnen: Värm vattnet till fingervärme, i en kastrull eller i mikron.
  2. Smula jästen i en bunke. Häll över lite av vattnet och rör tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Gör fyllningen. Bryn färsen i matfettet. Krydda med mexikansk kryddblandning, oregano och salt. Pressa ner vitlöken och rör om.
  5. Tryck eller kavla ut degen på en bakpappersklädd plåt. Bred på tomatpurén och fprdela köttfärsen över. Kärna ur och finstrimla paprikan. Skala och skiva löken tunt. Fördela paprikan och löken på pizzan. Strö över osten.
  6. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. LYCKA TILL/ ANNICA.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.