Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk köttgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ersätt den vanliga såsen med en smakrik och pepparstark salsa. Servera köttet med ris och salsa och du har en riktigt mexikansk rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp riset i 5 dl lättsaltat vatten på medelvärme. Lägg på ett lock, sänk värmen och låt det sjuda på svag värme i 20 minuter eller tills riset är mjukt.
  2. Hetta under tiden upp 1 tsk matfett i en stekgryta på medelvärme. Skala och finhacka eller pressa vitlöken och låt den fräsa i grytan i en minut. Tillsätt grytbitarna, lite åt gången, och bryn dem under omrörning ca 4 minuter.
  3. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprika, tomat och jalapeno och rör ner i grytan. Tillsätt salsa, spiskummin, svartpeppar och kajennpeppar. Sänk värmen och låt allt sjuda samman under lock ca 15-20 minuter.
  4. Lägg upp riset på fyra tallrikar och skeda köttgrytan över. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.