Ersätt den vanliga såsen med en smakrik och pepparstark salsa. Servera köttet med ris och salsa och du har en riktigt mexikansk rätt.
Instruktioner
- Koka upp riset i 5 dl lättsaltat vatten på medelvärme. Lägg på ett lock, sänk värmen och låt det sjuda på svag värme i 20 minuter eller tills riset är mjukt.
- Hetta under tiden upp 1 tsk matfett i en stekgryta på medelvärme. Skala och finhacka eller pressa vitlöken och låt den fräsa i grytan i en minut. Tillsätt grytbitarna, lite åt gången, och bryn dem under omrörning ca 4 minuter.
- Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprika, tomat och jalapeno och rör ner i grytan. Tillsätt salsa, spiskummin, svartpeppar och kajennpeppar. Sänk värmen och låt allt sjuda samman under lock ca 15-20 minuter.
- Lägg upp riset på fyra tallrikar och skeda köttgrytan över. Servera genast.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar