Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är en kryddig kycklinggryta där kycklingen får koka i ugnen i en sås med smak av chili, tomat och paprika.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200gr. Dela kycklingen i portionsbitar. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg över dem i en ugnssäker gryta eller form. Strö på salt, chilipulver, kryddnejlikor och pressad vitlök. Skala och skiva löken. Bryn den lätt i smör och lägg över i grytan. Vispa samman buljong, tomatpure och mjöl i en kastrull. Koka upp under vispning. Häll såsen över kycklingen. Skär paprikan i tärningar och strö över. Lägg på ett lock eller täck med folie. Ställ in kycklingen i ugnen och efterstek ca 45 min. Efter ca 30 min kan du tillsätta russinen. Smaka av såsen. Kanske behövs det mer kryddor. Servera med kokt ris och en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.