Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk kycklingpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gillar dina gäster mat med het kryddni? Då ska du absolut välja denna mexikanska paj med hetta i både skal och fyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajlocket. Hacka samman mjöl, matfett, spiskummin och kajennpeppar, gärna i en matberedare.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Linda in den i plastfolie. Låt degen vila ca 30 minuter i kyl. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Gör fyllningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
  4. Fräs lök, vitlök och chili i olja i en stekpanna.
  5. Tärna tomaterna. Lägg dem i pannan och häll på vattnet. Låt allt puttra samman ca 4 minuter.
  6. Tärna gurkan. Kärna ur och skär mangon i små bitar. Rör ner gurka och mango i pannan. Smaka av med oregano och salt.
  7. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär sedan kycklingköttet i mindre bitar. Blanda ner dem i grönsaksröran. Häll pajfyllningen i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
  8. Kavla ut pajdegen till ett lock, lika stort som formen. Lägg locket över röran och tryck till runt kanterna. Skär ett par hål för ångan i pajlocket.
  9. Pensla pajen med uppvispat ägg. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.