Gillar dina gäster mat med het kryddni? Då ska du absolut välja denna mexikanska paj med hetta i både skal och fyllning.
Instruktioner
- Börja med pajlocket. Hacka samman mjöl, matfett, spiskummin och kajennpeppar, gärna i en matberedare.
- Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Linda in den i plastfolie. Låt degen vila ca 30 minuter i kyl. Sätt ugnen på 225 grader.
- Gör fyllningen. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka chilin.
- Fräs lök, vitlök och chili i olja i en stekpanna.
- Tärna tomaterna. Lägg dem i pannan och häll på vattnet. Låt allt puttra samman ca 4 minuter.
- Tärna gurkan. Kärna ur och skär mangon i små bitar. Rör ner gurka och mango i pannan. Smaka av med oregano och salt.
- Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär sedan kycklingköttet i mindre bitar. Blanda ner dem i grönsaksröran. Häll pajfyllningen i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter.
- Kavla ut pajdegen till ett lock, lika stort som formen. Lägg locket över röran och tryck till runt kanterna. Skär ett par hål för ångan i pajlocket.
- Pensla pajen med uppvispat ägg. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 minuter.
Publicerat den
18 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar