Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk lergrytekyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är något alldeles extra för dig som tycker om stark, chilikryddad mat. Tillagad i lergryta blir kycklingen särskilt mustig, mör och smakrik. Dessutom sköter den sig själv och krävar inga stora insatser i köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg lergrytan i kallt vatten 20 minuter. Tina djupfryst kyckling. Skölj och torka kycklingen. Skala löken och skär lök och grönsaker i bitar.
  2. Lägg grönsaker och oliver i den avrunna lergrytan och strö över oregano och vitlökspulver. Häll på vinet eller buljongen. Lägg kycklingen på grönsaksbäddden, pensla med grillolja och krydda med mexikansk grillkrydda och salt.
  3. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Sätt ugnen på 225 grader och låt kycklingen stå ca 1½ timme tills köttsaften är klar och genomskinlig nr du prövar med en sticka. Skär upp kycklingen och servera den varm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.