- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Räkornas sälta och limens syrliga friskhet gör denna rätt till en delikatess. Servera den gärna med knaprigt ostgratinerade tacos.
Instruktioner
- Skala och hacka löken. Skölj, ansa och strimla paprikan. Låt champinjonerna rinna av.
- Hetta upp matfettet i en låg, vid kastrull. Tillsätt lök och champinjoner och fräs i ca 3 minuter. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt paprika, chilisås, grädde, salt och kryddor. Låt sjuda utan lock i 8-10 minuter.
- Koka upp 5 dl vatten i en kastrull. Tillsätt riset och färskpressad limesaft. Låt riset sjuda tills vätskan är absorberad, ca 10 minuter.
- När grönsaksblandningen har kokat färdigt, tillsätt räkor, apelsinjuice och vatten. Sjud upp och låt räkorna bli genomvarma.
- Lägg upp på serveringsfat med riset bredvid. Garnera med lime och servera genast.
- Gott till är ostgratinerade tacos: Riv ost efter smak över tacosen. Ställ in i ugnen och gratinera i 150 grader i ca 5 minuter.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smakade alldeles utmärkt. Vi satte pricken över i:et med mexikansk Corona öl.