Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk räkpanna

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Räkornas sälta och limens syrliga friskhet gör denna rätt till en delikatess. Servera den gärna med knaprigt ostgratinerade tacos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Skölj, ansa och strimla paprikan. Låt champinjonerna rinna av.
  2. Hetta upp matfettet i en låg, vid kastrull. Tillsätt lök och champinjoner och fräs i ca 3 minuter. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt paprika, chilisås, grädde, salt och kryddor. Låt sjuda utan lock i 8-10 minuter.
  3. Koka upp 5 dl vatten i en kastrull. Tillsätt riset och färskpressad limesaft. Låt riset sjuda tills vätskan är absorberad, ca 10 minuter.
  4. När grönsaksblandningen har kokat färdigt, tillsätt räkor, apelsinjuice och vatten. Sjud upp och låt räkorna bli genomvarma.
  5. Lägg upp på serveringsfat med riset bredvid. Garnera med lime och servera genast.
  6. Gott till är ostgratinerade tacos: Riv ost efter smak över tacosen. Ställ in i ugnen och gratinera i 150 grader i ca 5 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • calex 31 oktober 2009

    Smakade alldeles utmärkt. Vi satte pricken över i:et med mexikansk Corona öl.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.