- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Svarta bönor äter man i Mexico som man äter potatis här i Sverige. Denna rätt har blivit en av min mans favoriter, jag gör den som Julia lärde mig.
Instruktioner
- Blötlägg bönorna i minst 12 timmar i kallt vatten (gör det kvällen innan). Häll bort blötläggningsvattnet. Skölj bönorna, låt dem rina av.
- Värm olivolja i en gryta och lägg i hackad lök, hela jalapenon, hackad vitlök, det skivade sidfläsket och lagerbladen. Låt det steka på medelvärme ett par minuter, eller tills löken blivit mjuk.
- Lägg nu i tomatkuberna och kanelen, rör om, lägg nu i bönorna och buljongen. Låt det koka upp, smaka av med salt och peppar.
- Sänk värmen, det skall bara småkoka. Sätt på lock och låt det småkoka i ca 45 minuter eller tills bönorna är mjuka. När det är klart, lägger man i chorizo skivorna, de blir varma på eftervärmen.
- Serveras med vetetortillas till.
Publicerat den
22 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Absolut det godaste bönor någonsin!
Gott som bara den en femma av mig får du snäckan, ha en bra kväll
Lätt den godaste bönsoppan jag har ätit. Jag använd bacon istället för sidfläsk. Det uppskattades riktigt mkt av killgänget
Kryddstarkt! Det gillar jag. kommer göra det här fler gånger. Strödde också över lite hackad persilja vid servering.