- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
God, vegetarisk gratäng med nachos, tomatröra och cheddarost.
Instruktioner
- Lägg tomaterna i en stor, rostfri bunke. Häll kokande vatten över och låt stå någon minut. Häll av vattnet och dra av skalet. Skär bort fästet och hacka sedan tomaterna.
- Sätt ugnen på 150 grader. Värm oljan i en stor och djup stekpanna. Lägg ned lök och vitlök. Stek på medlestark värme i 3 minuter.
- Tillsätt salt, linser, tomater, paprika, vinäger, socker och chilipulver. Koka utan lock i 12-15 min tills vätskan har avdunstat.
- Varva majschips, sås och ost i en gratängform och avsluta me dett lager ost. Klicka över creme fraiche och ställ in i ugnen i 15 minuter. Strö över klippt gräslök.
- (Receptet är från Den stora vegetariska kokboken ISBN 3-8290-0995-X, men jag har anpassat det efter min personliga smak.)
Publicerat den
1 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar