Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk tomatgratäng

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

God, vegetarisk gratäng med nachos, tomatröra och cheddarost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg tomaterna i en stor, rostfri bunke. Häll kokande vatten över och låt stå någon minut. Häll av vattnet och dra av skalet. Skär bort fästet och hacka sedan tomaterna.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Värm oljan i en stor och djup stekpanna. Lägg ned lök och vitlök. Stek på medlestark värme i 3 minuter.
  3. Tillsätt salt, linser, tomater, paprika, vinäger, socker och chilipulver. Koka utan lock i 12-15 min tills vätskan har avdunstat.
  4. Varva majschips, sås och ost i en gratängform och avsluta me dett lager ost. Klicka över creme fraiche och ställ in i ugnen i 15 minuter. Strö över klippt gräslök.
  5. (Receptet är från Den stora vegetariska kokboken ISBN 3-8290-0995-X, men jag har anpassat det efter min personliga smak.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.