Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikansk tortillasoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Sugen på mexikanskt?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Kärna ur och hacka chilin. Dela tortillabröden i halvor och skär sedan dessa i 5 mm breda strimlor. Hetta upp hälften av oljan i en vid stekpanna. Stek brödstrimlorna tills de är krispiga och gyllenbruna. Låt dem svalna på hushållspapper. Värm resten av oljan i en rymlig kastrull. Fräs löken, vitlöken, chilin och tomatpurén på låg värme tills löken är mjuk. Tillsätt vatten, buljong och krossade tomater. Låt soppan sjuda under lock i cirka 20 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Bryn kycklingbröstet i lite olja i en stekpanna. Salta och peppra. Stek kycklingen färdig i ugnen, det tar cirka 10 minuter. Låt den svalna något.
  4. Riv köttet i strimlor. Om du använder grillad kyckling, avlägsna skinn och ben och strimla köttet på samma sätt. Lägg ned kycklingköttet i soppan. Salta och peppra. Fördela tortillastrimlorna i sopp tallrikarna och häll över soppa. Servera tillbehören i skålar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.