Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikanska bönburgare

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

370 kalorier per portion. Vegetarisk burgare med sting.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj bönorna och låt dem rinna av, gör likadant med den konserverade paprikan.
  2. Hacka löken, vitlöken och paprikan. Kärna ur och finhacka chilin. Rör ut tomatpurén i 1 msk vatten.
  3. Lägg alla ingredienser utom mjöl och olja i en matberedare och kör till en grov smet. Forma smeten till 4 biffar. Lägg mjölet på en tallrik och vänd biffarna i det.
  4. Låt dem stå i kylskåp ca 30 minuter så de blir fastare i konsistensen.
  5. Värm en stor stekpanna med olja. Stek biffarna i ca 4 minuter per sida, tills de fått färg och blivit genomvarma.
  6. Dela hamburgerbröden, fyll dem med biffarna och salladen.
  7. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.