Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikanska köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Albóndigas mexicanas. Receptet är ursprungligen nedtecknat av Siv i Mexiko på 1970-talet, under noggrant överinseende av Teresa och Elpidia, vilka dessa nu är. Det som ger denna rätt sin karakteristiska smak är kryddningen med kummin och pepparmint, samt chile chipotle, som är en rökt chile jalapeño.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i vatten under ca 5 minuter. Slå av vattnet och låt riset svalna något. Blanda sedan ner det i köttfärsen. Tillsätt ett ägg, lite finhackad lök och en pressad vitlöksklyfta. Smaksätt med kummin, pepparmint och salt.
  2. Forma köttbullarna med en fördjupning i, och peta in lite hackat hårdkokt ägg i varje bulle.
  3. Fräs upp en hackad lök i olja i en panna. Tillsätt en burk krossade tomater plus två burkar vatten samt några chile chipotle. Smaka av med salt. Koka ihop såsen i några minuter.
  4. Lägg sedan köttbullarna i såsen och låt dem koka sakta under 15 - 20 minuter. Servera med ris, tortilla eller frijoles refritos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.