Färgrika kycklingspett är elegant och annorlunda bjudmat som är lätt att laga. De välkryddade spetten blir snabbt färdiga på grillen.
Instruktioner
- Hetta upp grillen. Skär varje kycklingfilé i sex delar. Blanda chiliflingor, spiskummin, oregano, salt och kajennpeppar i en stor plastpåse. Lägg kycklingbitarna i påsen och skaka så att köttet täcks av kryddor.
- Kärna ur paprikan och tärna den i 3 cm bitar. Skär zucchinin i 2 cm tjocka skivor. Ansa champinjonerna.
- Varva kyckling, paprika, zucchini och champinjoner på åtta grillspett. Pensla grönsakerna med olja.
- Lägg spetten på grillen och grilla dem tio-tolv minuter tills köttet är genomstekt. Vänd spetten då och då. Servera direkt från grillen med ris och en tomatsalsa.
Publicerat den
20 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar