- Serverar: 30 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Det diskuteras om härstamningen på dessa piroger, men om dom kommer från Argentina, Chile eller Mexico , kan jag
inte svara på. Jag åt dom i Mexico och därifrån fick jag också receptet.
Instruktioner
- Börja med fyllningen. Hacka lök fint och stek den ihop med köttfärs, lägg i vitlök och tomatpuren, låt dom steka med en stund.
- Lägg i resten av ingridienserna, utom dom
hackade äggen, var försiktig med saltet för oliverna ger sälta, smaka av, låt det stå och småkoka i ca 30-45 min.
Rör om ofta, se till att det inte bränns vid, den skallvara ganska torr, annars rinner fyllningen ut ochdegen blir våt. Ta ifrån plattan och rör i den hackade ägget, blanda försiktigt, låt kallna.
- Deg till pirogerna:
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.Vispa lätt äggvitan med ägget. Blanda det smälta smöret med mjölken och sen i med ägget, häll blandningen med de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg, låt vila svalt 1 timme.
- Kavla ut degen till en 3mm tjock degplatta, ta ut rundlar på ca.15cm i diameter, lägg på 1-2 msk fyllning i mitten på rundeln,
pensla en aning vatten runt kanterna, det hjälper
till att försegla degen.
- Vik kant mot kant så en halvmåne bildas, tryck till ordentlig så degen stängs. Nyp ihop kanterna eller tryck till med en gaffel, så det håller absolut tätt.
Pensla med äggmjölk, gräddas i mitten av ugnen tills dom är gyllenfärgade, ca 10-15 min.Låt kallna på galler.
Gott med en god sallad eller Guacamole.
Publicerat den
1 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde den till familjen, supergod! Hoppade över chistolepastan och oliverna. Dock är jag själv inte så förtjust i russin i mat, men själva kryddningen och allt annat var verkligen super!
Verkligen jättegott! It´s a keeper ;)