Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikanska Piroger(Empanadas)

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Det diskuteras om härstamningen på dessa piroger, men om dom kommer från Argentina, Chile eller Mexico , kan jag inte svara på. Jag åt dom i Mexico och därifrån fick jag också receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med fyllningen. Hacka lök fint och stek den ihop med köttfärs, lägg i vitlök och tomatpuren, låt dom steka med en stund.
  2. Lägg i resten av ingridienserna, utom dom hackade äggen, var försiktig med saltet för oliverna ger sälta, smaka av, låt det stå och småkoka i ca 30-45 min. Rör om ofta, se till att det inte bränns vid, den skallvara ganska torr, annars rinner fyllningen ut ochdegen blir våt. Ta ifrån plattan och rör i den hackade ägget, blanda försiktigt, låt kallna.
  3. Deg till pirogerna: Blanda de torra ingredienserna i en bunke.Vispa lätt äggvitan med ägget. Blanda det smälta smöret med mjölken och sen i med ägget, häll blandningen med de torra ingredienserna. Arbeta ihop till en smidig deg, låt vila svalt 1 timme.
  4. Kavla ut degen till en 3mm tjock degplatta, ta ut rundlar på ca.15cm i diameter, lägg på 1-2 msk fyllning i mitten på rundeln, pensla en aning vatten runt kanterna, det hjälper till att försegla degen.
  5. Vik kant mot kant så en halvmåne bildas, tryck till ordentlig så degen stängs. Nyp ihop kanterna eller tryck till med en gaffel, så det håller absolut tätt. Pensla med äggmjölk, gräddas i mitten av ugnen tills dom är gyllenfärgade, ca 10-15 min.Låt kallna på galler. Gott med en god sallad eller Guacamole.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Lunchdax 23 augusti 2009

    Gjorde den till familjen, supergod! Hoppade över chistolepastan och oliverna. Dock är jag själv inte så förtjust i russin i mat, men själva kryddningen och allt annat var verkligen super!

  • tuslus 24 mars 2015

    Verkligen jättegott! It´s a keeper ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.