Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mexikanska svarta bönor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

I Mexico äter man svarta bönor till nästan allting! Detta recept är mycket gott, man kan ha bönorna till så många olika rätter, som tillbehör! Här är Julias recept. Enkelt och billigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Se efter att det inte finns småstenar i bönorna. Blötlägg bönorna i vatten, det skall täcka riktigt, lägg i 1 tsk bikarbonat. Låt dem ligga över natten. OBS ingen salt i vattnet.
  2. Slå bort blötläggningsvattnet, häll över bönorna i en kastrull, häll på nytt vatten. Dela löken i två, eller gör jack i den (lättare att få upp den sen) lägg i kastrullen. Lägg även i vitlöken och bleksellerin i större bitar, lägg i buljongtärningarna. Låt det koka upp, smaka av med peppar och salt. Sänk värmen och låt dem småkoka tills de är mjuka.
  3. Plocka bort lök, vitlök och blekselleri. Nu kan man sila bort spadet som bönorna har kokat i, om man skall ha dem som tillbehör, men släng den inte. Spadet där bönorna har kokat i är jättegott att koka ris i.
  4. Nu kan man ha bönorna och använda dem till det man vill, det går också bra att frysa in i mindre portioner, istället för att köpa burkar, tar man bara fram det man behöver. Eller använda dem som tillbehör, med lite hackad persilja över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.