Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Meze -Friterad fetaost

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Åt detta på en restaurang i Danmark, oj va gott. Måste provas, passar utmärkt till en liten grekisk buffé eller bland andra smårätter i gott sällskap. Jag använde 200 g, alltså ett helt paket, och delade på mitten, så jag fick två bitar, lite avlånga. När man köper feta av hög kvalitet brukar fetan vara i lite tjockare bitar i paketet, nästa gång ska jag nog dela den en gång, så jag får 4 lika stora rektangulära bitar, lite tunnare. Köper man feta av lägre kvalitet brukar osten inte vara lika tjock och du får inte detta problemet, men då blir det ju som sagt inte lika gott! Har letat runt på matplatsen och på internet för att hitta ett bra recept och slutresultatet blev såhär:

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela på mitten, så du får två nästan kvadratiska bitar fetaost. Är den väldigt tjock kan du dela den i ytterligare två bitar så du får 4 lite tunnare bitar.
  2. Lägg upp vetemjöl, ägg och ströbröd i varsin tallrik. Doppa fetaosten i först vetemjöl, sedan ägg, sedan ströbröd, sedan ägg och ströbröd en gång till. Lägg sedan in bitarna i frysen i ca 30 minuter (du kan också göra den några dagar i förväg och låta den ligga i frysen så länge).
  3. Ta fram och låt ligga i rumstemperatur i ca 5-10 minuter innan du friterar bitarna en och en i en liten kastrull med rapsolja (eller i fritös). När bitarna är gyllenbruna, ta upp och låt svalna på papper. Servera så fort som möjligt. Har du lite tjockare bitar, som jag har på bilden, bör du fritera lite extra, för att osten ska hinna blir mjuk och krämig inuti! Lycka till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.