Läcker, god och lite annorlunda tårta fylld med hallon och en krämig chokladkräm på toppen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och socker fluffigt. Riv zucchinin grovt. Blanda ner mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och vaniljsocker i den vispade äggsmeten. Rör ner smält choklad, smält smör och zucchini.
- Smörj en bakform ca 24 cm i diameter och häll ner smeten. Grädda kakan mitt i ugnen ca 60 minuter.
Låt den svalna helt och dela den sedan i två bottnar.
- Tina hallonen och mosa dem lätt. Bred hallonröran på den nedre tårtbotten. Lägg den andra ovanpå.
- Smält smör, choklad samt philadelphiaost och vispa ner florsockret så att det blir en kräm.
- Bred toppingen försiktigt över tårtan. Dekorera med massor av hallon, riven vit choklad och lite myntablad.
Publicerat den
8 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar