Släng aldrig räkskalen! Det finns mycket smak i dom!
Koka egen fond o gör fisksoppa på sen!
Här är ett förslag på hur du enkelt kan göra för att få mkt smak av det som annars bara går i soporna.
Instruktioner
- Fräs skalen i smör och olja i stor kastrull. Obs! akta så det inte bränns!
- I med hackad lök och vitlök. Pressa citronsaft över.
Ha i resten av ingredienser och kryddor och så klart vattnet.
- Låt koka ca 20 minuter. Ta av kastrullen från värmen, sila av. Låt sedan koka ihop (reducera) i mindre kastrull så länge som du har tålamod, jag lät mitt gå ner till typ 4 deciliter.
- Låt kallna, ställ i kylen, du kan frysa in detta som istärningar att ta fram till fiskrätter ist f buljong eller så har du det som bas till soppan nästa dag. OBS igen - inget salt i detta recept, det får man smaka av sedan i soppan, men vill du så kan du ha i 1 tsk salt i avkoket med, beror lite på om du har färska eller frusna räkor, de färska är mkt saltare.
- Snacka om återanvändning!
Publicerat den
17 januari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
http://www.veckorecept.com/2009/05/skala-rakorna-gor-rakfond-pa-rakskal.html korsbefruktade med detta recept idag - ids inte skriva helt nytt recept.