Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mias räkfond

(1 kommentar)  
Skriv ut

Släng aldrig räkskalen! Det finns mycket smak i dom! Koka egen fond o gör fisksoppa på sen! Här är ett förslag på hur du enkelt kan göra för att få mkt smak av det som annars bara går i soporna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs skalen i smör och olja i stor kastrull. Obs! akta så det inte bränns!
  2. I med hackad lök och vitlök. Pressa citronsaft över. Ha i resten av ingredienser och kryddor och så klart vattnet.
  3. Låt koka ca 20 minuter. Ta av kastrullen från värmen, sila av. Låt sedan koka ihop (reducera) i mindre kastrull så länge som du har tålamod, jag lät mitt gå ner till typ 4 deciliter.
  4. Låt kallna, ställ i kylen, du kan frysa in detta som istärningar att ta fram till fiskrätter ist f buljong eller så har du det som bas till soppan nästa dag. OBS igen - inget salt i detta recept, det får man smaka av sedan i soppan, men vill du så kan du ha i 1 tsk salt i avkoket med, beror lite på om du har färska eller frusna räkor, de färska är mkt saltare.
  5. Snacka om återanvändning!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • The_mama97mia 12 november 2011

    http://www.veckorecept.com/2009/05/skala-rakorna-gor-rakfond-pa-rakskal.html korsbefruktade med detta recept idag - ids inte skriva helt nytt recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.