Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mias Söndagsbröd

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Blev så sugen på att göra mitt tjeckiska bröd, men hade ingen kummin hemma. Då kom detta till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll grahamsmjölet i en bunke, hetta upp vattnet och skålla mjölet. När det svalnat till "baktemperatur" så blanda i resten.
  2. Russinen har du låtit dra i 1 dl te, blir så saftigt då. Salt, nötter, sirap, havregryn, och russinen går i. Sist i med allt mjölet.
  3. Kör i hushållsassistent ca 10 min, tillsätt mer mjöl tills degen känns ok.
  4. Jäs minst 30 min eller till dubbel storlek. Baka ut med ngt mer mjöl om så behövs.
  5. Gör två "limpor" och lägg på bakpappersklädd plåt, jäs ytterligare 30 min.
  6. In i ugn på hög värme först 250-275 grader i tio min, sänk värmen sedan till 150-175 tills brödet går färdigt, knacka på det för att känna om det är klart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.