Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mickes maffiga köttfärssås

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är min egenkomponerade köttfärssås. Första gången jag gjorde den...och den blev helt underbar, kunde knappt sluta äta av den. Prova den och ge gärna feedback på vad ni tyckte.

Ingredienser

Instruktioner

Bryn scharlottenlöken och vitlöken tills de fått lite färg och mjuknat. Tillsätt färsen. När färsen är färdigbrynt, tillsätt vattnet och buljongtärningarna (upplösta i vattnet) och låt vattnet koka ner. Tillsätt tomatpurén, de krossade tomaterna, chilisåsen, sojan och kryddorna. Låt puttra en stund. Koka samtidigt pastan Tillsätt cocktailtomaterna, basilikabladen, grädden och champinjonerna. Låt det hela koka ett par minuter. Smaka av. När pastan är al dente, servera och toppa köttfärssåsen med nyriven parmesanost och ett par basilikablad

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • missmoogie 31 juli 2010

    Måste bara säga att den va verkligen supersmarrig! Har gjort så många olika köttfärssåser både i jobbet och privat men den här föll jag för lite extra! =) Tack för tipset! Du får komma o provsmaka om jag gjort rätt.. ;-)

  • LisaMariH 16 augusti 2010

    Testade de här receptet i förra veckan, mycket smarigt kan ja lova. Så god at när mina föräldrar kom på besök bjöd ja dom på den, min moder kunde inte sluta säga hur god den var. super god :)

  • kantomen 6 januari 2013

    Kanongod!

  • Chrille1979 7 november 2013

    Gjorde denna igår men hade inte alla ingredienser hemma så det blev utan coctailtomare, champinjoner och ost och lökpulver istället för charlottenlök men det gjorde inte så mycket blev jättegott ändå.. kommer att göra det fler gånger.

  • Ruffsan78 8 juli 2014

    Gjorde denna igår hade gäster uppskattad men hade en buljongtärning inget salt och sweetchili sås blev väldigt god

  • Jiohanna 17 september 2014

    Mums!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.