Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommaraftons frestelse (smörgåstårta)

 
Midsommaraftons frestelse  (smörgåstårta) Midsommaraftons frestelse  (smörgåstårta)
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

En suveränt god smörgåstårta som alltid blir väldigt uppskattad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klyv alla brödkakor horisontellt så att det blir minst 6 bottnar. Jämna till dessa så att 2 st får storleken ca 15 cm, 2 st ca 25 cm och 2 st ca 35 cm. Smöra bottnarna på båda sidor.
  2. Blanda till fyllningen: Hacka crabfish-strimlorna fint. Blanda crabfish och laxstrimlor med mjukrörd ost, majonnäs, vispad grädde, creme fraiche, röd rom, dill och lök.
  3. Bred fyllningen på alla bottnar utom den översta. Lägg ihop en botten i sänder. Svep in i plast och lätt i kyl ett par timmar.
  4. Lägg sedan ihop bottnarna med den större i botten och den minsta i toppen.
  5. Bred majonnäs över hela skapelsen. Klä in de lodräta sidorna med salladsblad. Lägg några fina blad på smörgåstårtans topp. Fyll hela toppytan med räkor.
  6. Dela på laxskivorna så att det blir långa, smala remsor som kan formas till rosor. Fyll nedersta våningen med massor av laxrosor, tätt, tätt.
  7. Klicka röda och svarta romklickar runtom på mellanvåningen.
  8. Garnera med tunna citronskivor, tunt skivad gurka och små fräscha dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.