En suveränt god smörgåstårta som alltid blir väldigt uppskattad.
Instruktioner
- Klyv alla brödkakor horisontellt så att det blir minst 6 bottnar. Jämna till dessa så att 2 st får storleken ca 15 cm, 2 st ca 25 cm och 2 st ca 35 cm. Smöra bottnarna på båda sidor.
- Blanda till fyllningen:
Hacka crabfish-strimlorna fint. Blanda crabfish och laxstrimlor med mjukrörd ost, majonnäs, vispad grädde, creme fraiche, röd rom, dill och lök.
- Bred fyllningen på alla bottnar utom den översta. Lägg ihop en botten i sänder. Svep in i plast och lätt i kyl ett par timmar.
- Lägg sedan ihop bottnarna med den större i botten och den minsta i toppen.
- Bred majonnäs över hela skapelsen. Klä in de lodräta sidorna med salladsblad. Lägg några fina blad på smörgåstårtans topp. Fyll hela toppytan med räkor.
- Dela på laxskivorna så att det blir långa, smala remsor som kan formas till rosor. Fyll nedersta våningen med massor av laxrosor, tätt, tätt.
- Klicka röda och svarta romklickar runtom på mellanvåningen.
- Garnera med tunna citronskivor, tunt skivad gurka och små fräscha dillkvistar.
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar