Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommarkringlor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Fina att frysa in och ha på lut till sommarens Saft o kaffe kalas! Garneras då de tinat!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i degbunken.Smält smöret, häll i mjölken o. ljumma till 37grader. Häll degspaden över jästen o rör om.Tillsätt ägg, salt, socker, hjorthornssalt och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank. Låt jäsa 30 min.
  2. Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 40 bitar.Rulla ut bitarna till ca 30 cm och forma till kringlor. Låt jäsa ca 30 min.Grädda mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 min.
  3. Pensla dem med smält smör och doppa dem i strö- o. valiljsocker blandningen

Kommentarer (1)

  • renomme 25 augusti 2010

    Jätte lätta att göra! Sonen älskar kringlorna äter 3-4st på en gång. Tack för receptet.......

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.