Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommarsnaps

(16 kommentarer)  
Midsommarsnaps Midsommarsnaps
 • Serverar: 1 portioner
 • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Denna snaps blir otroligt god! Ingredienserna är ungefärliga beroende på hur stor flaska du väljer.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Ta fram en fin flaska.
 2. Dela jordgubbar i lagom bitar och fyll upp flaskan till en tredjedel. Strimla skalet på citronen med hjälp av en skalstrimlare. OBS! Endast det gula! Lägg skalet i flaskan.
 3. Stoppa i några rosmarinkvistar. Fyll på med vodka. Ställ i kylen över natten.

Liknande recept

Kommentarer (16)

 • marwis 21 juni 2008

  Jag bytte ut rosmarinen mot lavendel, och det blev faktiskt ännu godare!!

 • paulin-sunesson 18 juni 2010

  Detta måste jag bara prova till midsommar!

 • Inamos 21 juni 2010

  Hej Detta låter gott ska jag testa till midsommar. Men jag har en fråga. Brukar du låta ingredienserna va kvar tills snapsen är slut eller du silar bort det efter ett dygn? Tacksam för svar. Mvh Inamos

 • marwis 23 juni 2010

  Låter jordgubbar mm vara kvar tills snapsen är slut. Skulle det mot all förmodan finnas ngt kvar bör man nog sila bort jordg. mm. och spara snapsen på annan flaska. Antar att det går bra, men är inte säker eftersom det aldrig hänt hos mig att det blir ngt kvar!!:)

 • Cardyr 24 juni 2010

  Den måste jag absolut prova nu till midsommar =))

 • Nilsson001 24 juni 2010

  Har letat som en galning efter både rosmarin och lavendel. Men i våra butiker hade de inte detta hemma. Så efter mycket letande köpte jag till slut lite mynta. Nu står det i kylen. Skriver och berätta vad gästerna tycker när de har smakat.

 • joakimsall 28 juni 2010

  Vilken fantastisk Midsommarsnaps! Lätt att göra och väldigt, väldigt god och uppskattad av alla! Vi sparar det som blev över utan "kryddor". mvh Joakim

 • pimpel 16 juni 2011

  Gjorde förra midsommarn denna Midsommarsnaps men mina gäster ville ha det gamla vanliga . Jag gjorde drinkar på det som var kvar sedan.

 • Maymie 16 juni 2011

  Hur länge ska blandningen stå till sig innan den blir ultimat? :) Ska verkligen prova detta recept.

 • eqqoboy 16 juni 2011

  Underbart god, den gick åt till sista droppen. Ska göra nu till midsommar också

 • ibanilsson 17 juni 2011

  Jätte god. Jag gillar i vanliga fall inte snaps men denna var fin! Jag skalade av en lång citronspiral det blir så fint i flaskan.

 • marwis 19 juni 2011

  Kul att flera av er vågat sig på att pröva mitt recept! Jag tycker att det räcker att den står till sig i ett dygn. Står den för länge tappar jordgubbarna färgen och den ska ju vara en fröjd för ögat också, eller hur? ;) /Marie

 • lovechili 26 juni 2011

  Gjorde en egen variant av denna, hade en lite mindre flaska (33 cl) som jag fyllde med citron och lime skal, 1 stor jordgubbe i skivor, mynta blad och citronmeliss blad. Fyllde sen upp med sprit. D blev en väldigt vacker flaska som jag av bort till värdinnan och blev mycket uppskattad! Gjorde detta 13-tiden på midsommarafton och vid 18-tiden provsmakade vi den, jättemycket smak och mycket god, alla tyckte om den! Tack så mycket för receptet, den ska jag göra fler ggr!

 • ewislander 26 juni 2011

  Hade också i lime den här gången, Stoppade dessutom i en sockerbit!! Tyckte den blev godare i år än förra året:) Som sagt förut,det i behövs nte särskilt lång tid innan snapsen tar smak. Däremot tappar jordgubbarna färgen, så gör den inte tidigare än ett dygn innan den ska användas!!

 • MajaZoya 2 juli 2011

  Jättegod snaps med mycket jordgubbssmak, framförallt för oss som inte är så förtjusta i vanlig snaps. Gjorde den dagen innan och den ska inte stå mer än ett dygn för då tappar jordgubbarna för mycket färg. Fantastiskt vacker att titta på, kommer bli ett stående inslag på midsommar framöver.

 • AnkiE80 14 juli 2011

  Den här snapsen gjorde stor succé vid vårt midsommarfirande. Vi åt sillunch hos vänner, och den vackra snapsen var väldigt trevlig att ta med. Vi använde en vacker glasflaska med patentkork som det tidigare varit fransk lemonad i (Lorina). Det gick drygt 1 1/2 dygn innan serveringen, och jordgubbarna hade visserligen börjat tappa färgen, men å andra sidan hade vätskan under dem blivit härligt röd. Väldigt gott med mycket jordgubbssmak. Nästa år gör vi två flaskor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.