Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommartårta med jordgubbar och vaniljkräm

 
Skriv ut

Till midsommarkaffet passar den här härligt somriga gräddtårtan utmärkt att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjölet blandat med potatismjöl och bakpulver. Tillsätt till sist det smälta matfettet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda nederst i ugnen i 35-40 minuter. Pröva med en sticka. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  3. Blanda allt utom vaniljsockret och bären till fyllningen i en liten kastrull. Sjud upp under vispning tills krämen tjocknat. Den får inte koka! Låt krämen svalna och blanda sedan i vaniljsockret.
  4. Dela tårtbottnen i 3 delar och lägg ihop dem igen med vaniljkräm och mosade eller skivade bär eller äppelmos emellan.
  5. Vispa grädden med lite socker. Spritsa eller bred den över tårtan. Garnera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.