Till midsommarkaffet passar den här härligt somriga gräddtårtan utmärkt att bjuda på.
Instruktioner
- Ugn: 175°
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjölet blandat med potatismjöl och bakpulver. Tillsätt till sist det smälta matfettet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda nederst i ugnen i 35-40 minuter. Pröva med en sticka. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
- Blanda allt utom vaniljsockret och bären till fyllningen i en liten kastrull. Sjud upp under vispning tills krämen tjocknat. Den får inte koka! Låt krämen svalna och blanda sedan i vaniljsockret.
- Dela tårtbottnen i 3 delar och lägg ihop dem igen med vaniljkräm och mosade eller skivade bär eller äppelmos emellan.
- Vispa grädden med lite socker. Spritsa eller bred den över tårtan. Garnera med jordgubbar.
Publicerat den
6 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar