Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midsommartårta med maräng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En festlig midsommartårta som görs som en jättelik rulltårtskiva. Verkligt god och inte så svår att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt gulorna och mjölken. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 35 x 25 cm. Det blir ett mycket tunt lager.
  2. Vispa vitorna till hårt skum och vispa sedan i sockret. Bred marängen över kaksmeten.
  3. Grädda i ugn. 175 grader ca 15 minuter. Låt kakan kallna under bakduk.
  4. Vispa grädden och mosa jordgubbarna. Rör ner dem i grädden. Vänd kakan upp och ner och dra bort papperet. Bred på fyllningen.
  5. Skär kakan i 2 cm breda remsor. Rulla ihop den första remsan som en rulltårtsskiva och lägg den på mitten på tårtfatet. Lägg de andra remsorna runt om så att det blir en jättelik rulltårtsskiva. Vispa grädden och bred eller spritsa den på tårtan. Garnera tätt med hela jordgubbar.
  6. Är gästerna många kan man göra dubbel sats och bygga på tårtan eller skär remsorna i dubbel storlek.
  7. Jordgubbarna kan bytas ut med andra bär. Har själv gjort den med blåbär och hallon. Smaklig spis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Cassiopeya 27 februari 2011

    Testade denna idag, fast jag rullade ihop den och hade blåbärsgrädde emellan istället för jordgubbar. Mycket gott! Lyxig variant av "rulltårta" som uppskattades av både gäster och familj :D

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.