Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Midvintergryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Inte helt traditionell. Här finns en spännande smakbrytning med kärvheten från limeskalet.

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i lämpliga bitar. Bryn i en stekpanna. Hacka och bryn löken. Smula över buljongtärningen. Krydda med svartpeppar och koriander. Häll över vattnet och koka upp. Pressa saften ur limefrukten. Häll i grytan. Lägg i skalen också och låt koka med. Tillsätt tomatpurén och persiljerötterna skurna i tärningar. Koka minst 1½ timme på låg värme. Tillsätt kikärterna och koka en stund till. Servera på ris. Drick en julöl eller något annat kraftfullt öl till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.